Mennyit igyunk naponta?

máj

17

2011

Már a csapból is az folyik, hogy naponta legalább 2 liter vizet kell inni. Igaz, hogy ez “méregteleníti” az embert? Tulajdonképpen mennyi vízre van szükségünk?

Kategória: Ételek, italok Kérdező: [9 Grey Star Level]
1. válasz

Az anyagcsere melléktermékeinek kiválasztásához a vesének kb. fél liter vizeletet kell naponta termelnie. Mivel még egy fél litert veszítünk az izzadással, a légzéssel és a széklettel, normális körülmények között körülbelül egy liter vizet kell felvennie a szervezetnek naponta a víz-egyensúly fenntarásához. Ha ennél többet iszunk, hígabb lesz a vizeletünk, de ugyanannyi “mérget” választunk ki.

Egyáltalán nem értem, miért kellene naponta több mint 2 liter tiszta vizet innunk. Ha egy vízmolekula egyszer felszívódott, honnan tudná megmondani a szervezetünk, hogy az tiszta vízb?l vagy valami finom italból származott-e. Az alkohol, a tea és a kávé komponensei ugyan kissé vízhajtók, de ha iszunk akkor, amikor szomjasak vagyunk, a veszteséget könnyen pótoljuk.

A “méregtelenítést” sem értem, különösen akkor nem, ha egyes szervekre alkalmazzák. Az anyagcsere során sok mérgez? anyag keletkezik, de ezeket a vese kiválasztja. Igaz ugyan, hogy a vese-elégtelenség szimptómáin segíthetünk az étkezés megváltoztatásával, de ez széls?séges eset. Egyáltalán nem értem, hogy miért távozna több melléktermék azoknak az embereknek a szerveztéb?l, akiknek a veséje jól m?ködik, ha a szükségesnél több vizet isznak.

Answers Válaszolt: admin [3 Grey Star Level]

Válaszolj a kérdésre

Be kell jelentkezned, hogy válaszolhass.

Nem vagy még tag? Regisztrálj »

Csillagponttábla

Gyűjts pontokat kérdések feltevésével és válaszok adásával!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]

Látogatók